Programmering

NB: Onderstaande informatie is alleen van toepassing als optreden vanaf september 2021 weer mogelijk is.

Van september tot en met april is er elke dag van de week iets te doen in Het Muzieklokaal. Van mei tot en met augustus is ons terrasseizoen en zijn er incidentele optredens. Zie onze agenda.

Onze optredens zijn uniek.

Geen enkel klassiek podium biedt zoveel ruimte aan experiment en jong talent en ontvangt zo’n nieuw publiek als Het Muzieklokaal. We zoeken actief naar samenwerkingen met andere disciplines en kunstvormen. En de makers en het publiek zitten nergens zo dichtbij elkaar, als bij ons. Als je naar de bar loopt, ontwijk je de strijkstok van de violist. Je voelt de lucht uit de saxofoon blazen bij een flinke uithaal. Door directe feedback over en weer ontstaan de mooiste nieuwe dingen.

Tot begin 2020 waren onze optredens gratis. Maar toen kwam corona en gooiden we het roer om. Om musici een eerlijke vergoeding te kunnen garanderen, werken we sindsdien met kaartverkoop. Want muziek is niet gratis. En de makers verdienen een eerlijke boterham. Omdat de locatie bekostigd wordt vanuit de horeca en wij zelf de programmering doen, kunnen de opbrengsten uit kaartverkoop voor het overgrote deel naar de makers.

Het Muzieklokaal staat garant voor fair pay. Als je bij ons een optreden bijwoont weet je zeker dat musici eerlijk betaald zijn. Sterker nog, met jouw komst draag je hieraan bij! Vind je het leuk wat we doen en sta je achter het idee? We zijn altijd op zoek naar sponsoring om nog meer mooie optredens te kunnen organiseren.

byo-instrument-het muzieklokaal

BYO Instrument

Neem op dinsdag en woensdag je eigen instrument mee: BYO Instrument! Laat horen welk stuk je beheerst en ervaar hoe het is als je voor publiek speelt. Denk aan onze andere gasten 😉 en kom niet studeren. Het podium is vrij voor geoefende musici die bijvoorbeeld nieuw materiaal willen testen of een generale willen geven van een concertstuk. Klassiek is het uitgangspunt, maar je mag best een uitstapje maken. Pianisten: we’ve got your back! We hebben een prachtige vleugel, gestemd en wel, voor je klaarstaan.

doe mee donderdag-het muzieklokaal

Doe Mee Donderdag

Op donderdag is er altijd wat te beleven: Doe Mee Donderdag! We organiseren workshops, quizzen, speeddates, speedmeets etc. Sla je het bijkletsen liever een keer over en heb je zin wat leuks te doen met vrienden? Ben je bang dat je niks te melden hebt op een spannende date? Geen zorgen! Kom op donderdag naar Het Muzieklokaal en wij vermaken jullie! Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een hapje en drankje zonder mee te doen.

Funky Friday

Op vrijdag éven geen klassieke muziek, maar Funky Friday! We draaien live funky plaatjes vanuit onze bakfiets. Het is weekend: fiets ‘m erin en voetjes van de vloer! En het mooiste, we starten vroeg. Dus sluit je week af met een goeie borrelhap en draai je heupen alvast los. Dan kun je daarna de stad onveilig maken of de volgende dag weer fris en fruitig bij/op het voetbalveld staan.

Podium Zaterdag

Onze zaterdagen zijn heuse podiumavonden. Op Podium Zaterdag gaan we zoveel mogelijk op zoek naar kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines. Klassieke muziek met poëzie, toneel, dans, of misschien zelfs wel een klein ballet. Soms alleen een optreden, soms een avondvullend programma met een hapje eten.

zondag-klassiek-het muzieklokaal

Klassiek Klassiek

Zondagmiddag sluiten we de week in stijl af: Klassiek Klassiek. Een intiem huiskamerconcert. Maak jezelf klaar voor weer een drukke week door even je zinnen te verzetten. Laat je voeden en inspireren, neem afstand van de dagelijkse beslommeringen en creëer nieuwe ruimte in je hoofd. Ook leuk met je (schoon)ouders. Na afloop kun je lekker blijven eten.

Heb je een leuk idee voor programmering? Kijk HIER voor meer informatie.