Optreden

pianist Muzieklokaal Utrecht programmering

NB: Onderstaande informatie is alleen van toepassing als optreden vanaf september 2021 weer mogelijk is.

Vind je het leuk om een keer op te treden of iets te organiseren in Het Muzieklokaal? Dat kan! Per seizoen bieden we tientallen makers een podium!

Voor de programmering van september 2021 tot en met april 2022 zijn we op zoek naar activiteiten voor Doe Mee Donderdag en dj’s voor Funky Friday. En natuurlijk naar musici en makers voor Podium Zaterdag en Klassiek Klassiek op zondag.

Aanmelden

Stuur ons de volgende informatie:

  • een beschrijving van je activiteit, optreden, voorstelling
  • je achtergrond
  • motivatie: waarom past dit optreden in Het Muzieklokaal
  • gewenste data
Criteria
doe mee donderdag-het muzieklokaal

Doe Mee Donderdag

De Muzieklokaal-donderdag is gericht op een avondje met vrienden iets gezelligs doen. Je activiteit heeft raakvlakken met klassieke muziek, is laagdrempelig en behoeft geen urenlange serieuze concentratie. Er is plek voor 20-40 deelnemers.

Funky Friday

Op Funky Friday luiden we het weekend in met een verlengde vrimibo en lekkere deuntjes, denk aan funk, soul, salsa, jazz. DJ’s die samenwerken met live muzikanten hebben een streepje voor!

Podium Zaterdag

Voor Podium Zaterdag zijn we op zoek naar inhoudelijke, grappige, verdiepende of vernieuwende voorstellingen. Er is altijd raakvlak met klassieke muziek en makers werken met elkaar samen vanuit verschillende disciplines. Maak gebruik van de ruimte door op de bar te staan, tussen het publiek door te lopen of vanuit de keuken op te treden. Je voorstelling komt goed tot zijn recht in een horecasetting. Programmering in combinatie met diner is mogelijk. Als een voorstelling goed aansluit en op Het Muzieklokaal is toegespitst, kunnen we deze tijdens het seizoen herhalen. Afhankelijk van de opstelling is er ruimte voor 30-60 bezoekers.

zondag-klassiek-het muzieklokaal

Klassiek Klassiek

De zondagmiddag staat in het teken van klassieke kamerconcerten. De concertsetting is informeel van karakter en de muziek is kwalitatief hoogstaand. We zoeken professionele klassieke musici die focussen op performance en direct contact met het publiek waarderen. We hebben ruimte voor traditionele klassieke concerten, maar zijn ook op zoek naar musici die experimenteel en vernieuwend te werk gaan. De duur van een concert is doorgaans twee keer 20-30 minuten met een korte pauze tussendoor.

byo-instrument-het muzieklokaal

BYO Instrument

Neem op dinsdag en woensdag je eigen instrument mee: BYO Instrument! Hiervoor is aanmelden niet nodig, je kunt spontaan binnenwandelen! Laat horen welk stuk je beheerst en ervaar hoe het is als je voor publiek speelt. Denk aan onze andere gasten 😉 en kom niet studeren. Het podium is vrij voor geoefende musici die bijvoorbeeld nieuw materiaal willen testen of een generale willen geven van een concertstuk. Klassiek is het uitgangspunt, maar je mag best een uitstapje maken. Pianisten: we’ve got your back! We hebben een prachtige vleugel, gestemd en wel, voor je klaarstaan.

Contactgegevens

Voor vragen of het aanmelden van een optreden, mail naar muziek@hetmuzieklokaal.nl.