en het is geworden: GULPENER!

Toegegeven, we vertoonden de afgelopen weken enige gelijkenis met Alice in Wonderland. Voor het eerst van ons leven onderhandelden we met brouwerijen. En we zijn erg blij jullie te kunnen melden dat we er met Gulpener uit zijn gekomen!

 

Tot voor kort wisten we nog niet…

 

….dat alle ‘bruto bierprijzen’ bij verschillende brouwerijen ongeveer gelijk zijn, maar dat het gaat om de korting per hectoliter. ‘Hoeveel is een hectoliter ook alweer?’ hoorden we onszelf vragen, geen grap…

 

…hoeveel korting gangbaar is. 10% leek ons al heel wat, maar dan moet je alsnog veel geld voor een biertje vragen…

 

…hoe duur een tapinstallatie is. En of je beter af bent met een eigen tap (en maximale korting) of een installatie in bruikleen…

 

….etc!

 

Maar inmiddels, door veel gesprekken te voeren, met hier en daar gezond wantrouwen, door uitgebreid onderzoek te doen en door te blijven vragen wanneer we het niet snapten, zijn we eruit! Door de crowdfunding hadden we een goede onderhandelingspositie. Met de gemaakte afspraken kunnen we jullie echt een overheerlijk pilsje of speciaalbier schenken voor hele schappelijke prijzen.

 

Bestand 28-10-15 15 08 04

 

Waarom Gulpener? Om te beginnen: goed bier!! Gulpener staat verder bekend als ‘de vrije brouwer’. Dat betekent een samenwerking, vanuit het idee dat dikke, meerjarige contracten niet nodig zijn zolang iedereen tevreden is. En natuurlijk: Gulpener is een kleinschalig, duurzaam familiebedrijf uit Limburg. We moesten even slikken: niet Utrechts, maar wel een Erkend Streekproduct! Gulpener staat voor duurzaam telen en lokaal produceren in de eigen streek. Het is de enige Nederlandse brouwer die gerst, tarwe, rogge en spelt van eigen grond gebruikt, geteeld door Limburgse boeren. Het water komt uit eigen bronnen, de hop van eigen hopvelden. Kortom, het type leverancier waar wij blij van worden! Wij zien uit naar de samenwerking met Gulpener en Arjan Poll en kunnen niet wachten jullie eerste biertje te tappen!

 

In augustus zat Gulpener in een aflevering van Allemaal Familie, een serie over familiebedrijven. Leuk om te zien! Bekijk het eerste kwartiertje van de uitzending.

 

Allemaal Familie