Partners

radio4

 

 

Radio 4’s Diskotabel wordt geregeld live uitgezonden vanuit Het Muzieklokaal! Presentator Lex Bohlmeijer nodigt iedere keer interessante gasten uit, met wie hij muziek luister en bespreekt. Diskotabel wil haar luisteraars ook ontmoeten en waar kan dat beter dan in een klassiek proeflokaal? Samen maken we de muziek voor iedereen toegankelijk onder het genot van een hapje en drankje!

 

logo debuutDebuut BV houdt zich al dertig jaar bezig met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven in heel Nederland. Met 28 locaties, 15 formules, 2 miljoen gasten en een jaaromzet van 35 miljoen is Debuut een belangrijke speler in de horeca wereld. Veel van de formules, denk aan Popocatepetl, Stan&Co en Belgian Beer Café Olivier, zijn ware begrippen. Sanne leerde het vak kennen bij Debuut. Directeur Ruud van Rietschoten ondersteunt Het Muzieklokaal niet alleen met financieel advies (de cijfers van het Muzieklokaal zijn door Debuut bekeken) maar zet het vertrouwen kracht bij met een substantiële investering.

 

speaks_png_transparant Speaks staat voor handgemaakt, hoogwaardig en persoonlijk. Speaks luidsprekers zijn bedoeld voor echte liefhebbers van muziek, die kwaliteit van geluid hoog in het vaandel hebben. Hans van Gorcum, eigenaar van Speaks, zag gelijk een mooie uitdaging toen hij hoorde over het initiatief van Het Muzieklokaal. Hoe zorg je voor een optimale geluidsbeleving van klassieke muziek in een horecasetting? In een intensieve, persoonlijke samenwerking komt Hans tot creatieve en onorthodoxe oplossingen die echt de moeite waard zijn om te komen beluisteren, en bewonderen! De speakers worden speciaal ontworpen en passen naadloos in het interieur van Het Muzieklokaal!

 

bravalogo Cultuurzender Brava, de enige televisiezender ter wereld met 24 uur zendtijd voor klassieke muziek, maakt sinds 2007 opera, klassieke muziek en ballet toegankelijk voor een breed televisiepubliek. Programmadirecteur Rob Overman was bij een van de eerste pitches van Het Muzieklokaal. Hij was gelijk enthousiast over het concept en ondersteunt vanaf dag een de totstandkoming ervan. In mei 2015 draaide er 4 keer per dag een spotje van Het Muzieklokaal op de zender!

 

logoKaep Stichting Klassieke Programmering Het Muzieklokaal is onder deskundige begeleiding opgericht bij KAeP NOTARIS. KAeP NOTARIS staat bekend als een notaris die zich verdiept in de situatie van haar cliënten, met aandacht adviseert en investeert in een langdurige relatie. Dit hebben wij persoonlijk ondervonden bij de oprichting van Stichting Klassieke Programmering Het Muzieklokaal.

 

Aanbevelingen

logo_T_550_auto_q_TIVOLI_VREDENBURG_LOGOPeter Tra, klassiek concert programmeur bij TivoliVredenburg: ‘Wat een toffe aanwinst voor de stad zou het zijn, een café met klassieke muziek. In TivoliVredenburg zien we het iedere dag: er zijn zó veel mensen die erg van klassieke muziek houden, maar die niet zo goed weten wat nou wat is: het verschil tussen een sonate en een symfonie, tussen een pianotrio en een pianorecital, tussen Mozart en Mahler. Voortdurend proberen we ook nieuwe concertformules te verzinnen voor deze – meestal heel leuke – mensen. Dezelfde muziek, in een ander jasje. Het Muzieklokaal zal een schot in de roos zijn. Ik hoop dat het snel open zal gaan!’

 

logo nedphoMet een symfonisch orkest en een kamerorkest, een specialisatie in opera en een passie voor een gevarieerd repertoire, is Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest uniek in de orkestwereld. We geloven in de verbindende kracht van muziek, en willen daarmee een zo breed mogelijk publiek bereiken. Daarom treden we ook buiten de vertrouwde podia op. We dragen het initiatief van Het Muzieklokaal een warm hart toe en hopen van harte dat veel mensen gaan ervaren hoe mooi klassieke muziek is!

 

Schermafbeelding 2015-05-15 om 11.02.38 Streamingdienst 24classics biedt met 24 variërende playlists een nieuwe manier om klassieke muziek te ontdekken. Inspiratie voor iedereen die houdt van klassiek muziek en zoekt naar een specifieke sfeer of gewoon iets compleet nieuws. Directeur Corine Haitjema is al jaren bevlogen bezig met het toegankelijk maken van klassieke muziek en ziet uit naar een samenwerking met Het Muzieklokaal!

 

Logo PNG High resPrimephonic is een digitale service waar liefhebbers van klassieke muziek zelf muziek van hoge bestandskwaliteit kunnen downloaden en een rijkdom aan informatie kunnen vinden over klassieke muziek! Primephonic werkt met ons samen aan de voorziening van muziek in Het Muzieklokaal.