Streamingdienst 24classics biedt met 24 variërende playlists een nieuwe manier om klassieke muziek te ontdekken. Inspiratie voor iedereen die houdt van klassiek muziek en zoekt naar een specifieke sfeer of gewoon iets compleet nieuws. Wij werken graag met 24classics samen om klassieke muziek toegankelijker te maken. Alle muziek die wij draaien komt van 24classics en wij zijn ook met een eigen playlist te vinden op hun website: http://www.24classics.com/luister/het-muzieklokaal.

Debuut BV houdt zich al dertig jaar bezig met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven in heel Nederland. Met 28 locaties, 15 formules, 2 miljoen gasten en een jaaromzet van 35 miljoen is Debuut een belangrijke speler in de horeca wereld. Veel van de formules, denk aan Popocatepetl, Stan&Co en Belgian Beer Café Olivier, zijn ware begrippen. Sanne leerde het vak kennen bij Debuut. Directeur Ruud van Rietschoten ondersteunt Het Muzieklokaal niet alleen met financieel advies (de cijfers van het Muzieklokaal worden jaarlijks door Debuut bekeken) maar zette het vertrouwen kracht bij met een substantiële investering.

Speaks staat voor handgemaakt, hoogwaardig en persoonlijk. Speaks luidsprekers zijn bedoeld voor echte liefhebbers van muziek, die kwaliteit van geluid hoog in het vaandel hebben. Hans van Gorcum, eigenaar van Speaks, zag gelijk een mooie uitdaging toen hij hoorde over het initiatief van Het Muzieklokaal. Hoe zorg je voor een optimale geluidsbeleving van klassieke muziek in een horecasetting? In een intensieve, persoonlijke samenwerking komt Hans tot creatieve en onorthodoxe oplossingen die echt de moeite waard zijn om te komen beluisteren, en bewonderen! De speakers werden speciaal ontworpen en passen naadloos in het interieur van Het Muzieklokaal!

Stichting Klassieke Programmering Het Muzieklokaal is onder deskundige begeleiding opgericht bij KAeP NOTARIS. KAeP NOTARIS staat bekend als een notaris die zich verdiept in de situatie van haar cliënten, met aandacht adviseert en investeert in een langdurige relatie. Dit hebben wij persoonlijk ondervonden bij de oprichting van Stichting Klassieke Programmering Het Muzieklokaal.

Cultuurzender Brava, de enige televisiezender ter wereld met 24 uur zendtijd voor klassieke muziek, maakt sinds 2007 opera, klassieke muziek en ballet toegankelijk voor een breed televisiepubliek. Programmadirecteur Rob Overman was bij een van de eerste pitches van Het Muzieklokaal. Hij was gelijk enthousiast over het concept en ondersteunt vanaf dag een de totstandkoming ervan.

AANBEVELINGEN

Peter Tra, klassiek concert programmeur bij TivoliVredenburg: ‘Wat een toffe aanwinst voor de stad, een café met klassieke muziek. In TivoliVredenburg zien we het iedere dag: er zijn zó veel mensen die erg van klassieke muziek houden, maar die niet zo goed weten wat nou wat is: het verschil tussen een sonate en een symfonie, tussen een pianotrio en een pianorecital, tussen Mozart en Mahler. Voortdurend proberen we ook nieuwe concertformules te verzinnen voor deze – meestal heel leuke – mensen. Dezelfde muziek, in een ander jasje. Het Muzieklokaal is een schot in de roos.’

Met een symfonisch orkest en een kamerorkest, een specialisatie in opera en een passie voor een gevarieerd repertoire, is Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest uniek in de orkestwereld. We geloven in de verbindende kracht van muziek, en willen daarmee een zo breed mogelijk publiek bereiken. Daarom treden we ook buiten de vertrouwde podia op. We dragen het initiatief van Het Muzieklokaal een warm hart toe en hopen van harte dat veel mensen gaan ervaren hoe mooi klassieke muziek is!