Welkom op de site van het 1e klassieke proeflokaal van Nederland! Je hoeft geen verstand van klassieke muziek te hebben om ervan te genieten. Bij ons kun je gezellig met elkaar lunchen, borrelen en dineren, terwijl de klassieke muziek tot leven komt. Wij vinden klassieke muziek ontspannend, maar ook inspirerend en bruisend en dat willen we graag delen! Dit is ons stukje Utrecht, we hopen dat jij je er thuis voelt. Geen opsmuk, geen fratsen. Een proeflokaal, waar heerlijke klanken en smaken samenkomen en iedereen welkom is!

Muziek en lekker eten. Midden in de stad met uitzicht over het water!
Met alles wat je eet en drinkt draag je bij aan de wekelijkse live concerten in Het Muzieklokaal! Van elk product dragen we namelijk 5 cent af onze Stichting Klassieke Programmering Het Muzieklokaal! Daar betalen we de musici en onderhouden we de vleugel van. Wil je ons en de musici steunen? Word vriend van de stichting! Meer informatie op info@hetmuzieklokaal.nl

Aan de akoestiek hebben we veel aandacht besteed. We hebben onderzocht hoe spraak en muziek het beste samen kunnen gaan. Onze akoestische plafondpanelen zorgen voor een optimale ‘galmtijd’ waardoor de muziek goed hoorbaar is, terwijl je ook een gesprek kunt voeren.

De beste audiokwaliteit! Speaks.nl maakte handgemaakte speakers voor ons. Daarnaast kun je de muziek beter beluisteren met een koptelefoon van Gerrard Street. Een jonge Utrechtse onderneming die bijdraagt aan de circulaire economie door het verhuren (en repareren) van koptelefoons.

Als cultureel ondernemers zijn wij lokaal georiënteerd. Het Muzieklokaal draagt bij aan het aanbod van de stad en versterkt het Utrechtse, culturele leven. We halen onze producten graag uit onze directe omgeving. Onze koffie en wijn komt van lokale ondernemers, bij ons kun je altijd een lekker Utrechts biertje drinken. We werken graag met kleinschalige, duurzame ondernemers. Het Muzieklokaal biedt cultureel Utrecht een podium. We werken samen met Utrechtse musici, gezelschappen en instellingen.

Over ons
Sanne van Buuren is Utrechtse in hart en nieren met passie voor en veel ervaring in de horeca. Na haar studie volgde een kantoorbaan, maar dat gaf geen voldoening. Als creatieve ondernemer in haar eigen stad voelt ze zich als een vis in het water. Talitha Verheij wilde al concertpianiste worden toen ze acht was. Door een blessure moest ze die droom opgeven en koos ze voor de wetenschap. Maar de liefde voor de klassieke muziek bleef. Ze zocht nieuwe manieren om haar passie te delen met zoveel mogelijk mensen.

Crowdfunding
Het Muzieklokaal is in 2015 opgericht dankzij de hulp van onze geweldige early believers, investeerders, ambassadeurs en supporters! De campagne is geëindigd op 121.100 euro. We zijn er super trots op we ons doelbedrag met 21 duizend euro overschreden hebben! In totaal brachten 217 investeerders meer dan 1300 euro per dag bij elkaar. Dat is gemiddeld ruim 550 euro per persoon! Tijdens de campagne en de pop-up evenementen merkten we dat er een groot draagvlak bestond voor Het Muzieklokaal. Op basis van alle feedback konden we ons concept aanscherpen. Bekijk hieronder ons filmpje nog eens!